Om oss

Kort om FAbU

FAbU
-
 er en forkortelse for Frelsesarmeens barn og unge.
- er en selvstendig barne- og ungdomsorganisasjon – med historiske og organisatoriske bindinger til Frelsesarmeen
- har eksistert i 30 år og bygger på tradisjonen med barne- og ungdomsarbeid i Frelsesarmeen (som har funnet sted siden oppstarten i 1888)
- inkluderer Norge, Island og Færøyene
- er en demokratisk organisasjon med et valgt styre og består av medlemmer, ledere og ansatte
- annethvert år møtes FabU-tinget, som er vårt landsmøte med valgte representanter fra hele landet.
- en av FAbUTs viktigste oppgaver er å lage en overordnet strategi, en handlingsplan som arbeidet vi driver skal legges opp etter de to neste årene.
- den sentrale administrasjonen befinner seg i 6. etasje på Frelsesarmeens Hovedkvarter i Oslo.

I løpet av et år skjer det mye rundt i landet. Om våren går det gjerne et seminar eller to av stabelen, i tillegg arrangeres FA-Cup i innebandy i Drammen. Sommer betyr Frelsesarmeens årskongress, speiderleir, sommerfestival og sommerskole i musikk, og om høsten arrangeres FA-Cup i fotball i Skien og gjerne også seminarer og lederkurs. Alle disse happeningene skjer i nært samarbeid med de lokale menighetene og ledere på regionalt nivå (divisjonene).

I tillegg til et utstrakt forebyggende arbeid driver Frelsesarmeen en del institusjoner hvor brukerne er barn og unge. Vi driver barnehager, barne- og ungdomshjem og familiesentere.  Jeløy Folkehøgskole ligger idyllisk til utenfor Moss – og eies av Frelsesarmeen.

- Se også «formålsparagrafen»

Handlingsplanen finner du under ressurser -  den kan også bestille fra:fabu@frelsesarmeen.no