top of page

Aktiviteter til bevisstgjøring av  misjonsprosjektet

speidermerke.png

3-5 år 

  •     Fargelegge flaget til Den Dominikanske Republikk

  •     Være med å lage og smake på retter fra Den Dominikanske Republikk

  •     Høre på og danse til sanger fra Den Dominikanske republikk

 

6 -10 år

  •     Fargelegg flagget til Den Dominikanske Republikk

  •     Lære 3 fakta om Den Dominikanske Republikk

  •     Lag og smake på en rett fra Den Dominikanske Republikk

  •     Lær om prosjektet ved å se presentasjonen om prosjektet, eller høre noen fortelle om det 

  •     Være med å samle inn penger til prosjektet 

 

11-15 år

  •     Lære om Den Dominikanske Republikk

  •     Historie, Innbyggertall og styrelse på land

  •     Når kom Frelsesarmeen til landet. Og hvilke arbeid har Frelsesarmeen der?

  •     Lag og smak på en rett fra Den Dominikanske Republikk

  •     Lær om prosjektet ved å se presentasjonen om prosjektet, eller hører noen fortelle om det.

  •     Lære om noe om språket og kulturen i Den Dominikanske Republikk

  •     Vær med å samle inn penger til prosjektet 

 

16 år og oppover 

  •     Lære om Den Dominikanske Republikk f.eks. kort om historien til landet, innbyggertall og størrelse på landet. Hvordan styres landet i deg? Hvordan er økonomi og næringsliv

  •   Kjenne til Frelsesarmeens historie i Den Dominikanske Republikk. 

  •   Lag og smak en rett fra Den Dominikanske Republikk

  •   Lær om prosjektet ved å se preåsentajonen om prosjektet og presenter det for noen av de ynger barna på korpset

  •   Være med å samle inn penger til prosjektet, f.eks ved å være med og planlegge og gjennomføre en misjonsgudstjneste, lage en Dominikansk rett og selge den under misjonsgudstjeneste m.m.

  •   Planlegge og gjennomfører annen form for innsamling 

​

Forslag til innsamling

  • Lag og salg av mat på de lokale korps

  • Delta på misjonskalender 

  • Lage lokale og nasjonale kiosker til intakt for prosjektet 

  • Ha en årlig internasjonal misjonsprosjekt kikk og med utfordringer 

  • Misjonsløp 

​

​

Matretter fra Den Dominikanske Republikk 

​

Empanadas  

(12-15 stk.) 

 

Deig: 

6 dl mel 

1.2 dl vann 

0.5 ts salt 

100 g smør, smeltet 

 

  • Miks alle ingredienser sammen til du har en myk deig. 

  • La deigen hvile 1 time i kjøleskapet. 

  • Kjevle deigen til den er ca. 2 millimeter tykk. Et triks her kan være å «jukse»    med en pasta rulle. 

  • Deigen skjæres i runde former ca. 10-12 cm, bruk gjerne en bolle eller       lignende som mal. 
     

Fyll: 

500g kjøttdeig 

1/2ts salt 

1/2ts oregano 

2ts hvitløk, hakket 

1 liten løk 

1 liten paprika 

2ts olje 

2ss tomatpuré 
 

  • Varm olje i en panne og stek kjøttdeigen, hakk den godt opp. 

  • Krydre kjøttdeig med salt, oregano og hvitløk 

  • Hakk løk og paprika i små biter. 

  • Når kjøttdeigen er nesten ferdig stekt, tilsett løk, paprika og tomatpuréen.    Ønsker du litt mer kick i smaken kan du legge til litt fersk chili eller jalapeño. 

  • Rør til krydderet løses opp, løk og paprika er blitt myke og det dannes en saus. 

  • Stek til sausen er tykk og reduserer med halvparten. Husk å røre. 
     

Pakke Empanadas: 

  • Ta en deig runding og legg på ca. 1 spiseskje fyll. 

  • Brett kantene mot hverandre og press sammen med en gaffel. 
     

Steking: 

  • Empanadasene frityrstekes på 180 grader til de er gyllenbrune 
     

Eller 

  • Pensle med eggeplomme og stek i ovn på 220 grader i 10 minutter 

 

​

Jalao – søte kokosnøtt baller med ingefær 

 

Ingredienser 

220 g brunt sukker 

300 g fersk strimlet/revet kokosnøtt (se notatet) 

1,5 ts fersk ingefær, revet 

0,5 ts vanilje ekstrakt 

En klype salt 

 

Instruks 

  1. I en middels gryte, varme sukkeret over middels lav varme i 10 til 15 minutter, eller til sukkeret er helt smeltet og det ser ut som karamell, husk å røre sukkeret kontinuerlig for å unngå at det svir seg. 

  2. Tilsett kokos og ingefær, rør godt for å sikre at kokosnøtten er helt dekket med karamellen. 

  3. Rør inn vaniljeekstraktet og saltet og kok i 10 til 15 minutter, eller til kokosens juice har fordampet. Målet er å få en myk, klebrig konsistens. 

  4. Ta blandingen av varmen, hell kokosnøtt blandingen over i en bolle og la den avkjøles i 15 til 20 minutter. 

  5. Ta ca. 1 ss av kokosnøtt blandingen og legg den i muffinsformer 
     

Eller:

Forme blandingen til små baller ved å rulle den med hendene. Dette er den tradisjonelle måten å gjøre det på.  

  1. Server ved romtemperatur. 

 

Notat - Bruk helst fersk kokosnøtt til denne oppskriften. Ferdigpakket strimlet/revet kokosnøtt er ikke ideell å bruke, oppskriften blir bedre med fuktigheten i den friske kokosnøtten og dette gir en jevnere tekstur.

bottom of page