Aktiviteter til bevisstgjøring av misjonsprosjektet

3-5 år
-
Fargelegge flaget til Den Dominikanske Republikk
-
Være med å lage og smake på retter fra Den Dominikanske Republikk
-
Høre på og danse til sanger fra Den Dominikanske republikk
6 -10 år
-
Fargelegg flagget til Den Dominikanske Republikk
-
Lære 3 fakta om Den Dominikanske Republikk
-
Lag og smake på en rett fra Den Dominikanske Republikk
-
Lær om prosjektet ved å se presentasjonen om prosjektet, eller høre noen fortelle om det
-
Være med å samle inn penger til prosjektet
11-15 år
-
Lære om Den Dominikanske Republikk
-
Historie, Innbyggertall og styrelse på land
-
Når kom Frelsesarmeen til landet. Og hvilke arbeid har Frelsesarmeen der?
-
Lag og smak på en rett fra Den Dominikanske Republikk
-
Lær om prosjektet ved å se presentasjonen om prosjektet, eller hører noen fortelle om det.
-
Lære om noe om språket og kulturen i Den Dominikanske Republikk
-
Vær med å samle inn penger til prosjektet
16 år og oppover
-
Lære om Den Dominikanske Republikk f.eks. kort om historien til landet, innbyggertall og størrelse på landet. Hvordan styres landet i deg? Hvordan er økonomi og næringsliv
-
Kjenne til Frelsesarmeens historie i Den Dominikanske Republikk.
-
Lag og smak en rett fra Den Dominikanske Republikk
-
Lær om prosjektet ved å se preåsentajonen om prosjektet og presenter det for noen av de ynger barna på korpset
-
Være med å samle inn penger til prosjektet, f.eks ved å være med og planlegge og gjennomføre en misjonsgudstjneste, lage en Dominikansk rett og selge den under misjonsgudstjeneste m.m.
-
Planlegge og gjennomfører annen form for innsamling
​
Forslag til innsamling
-
Lag og salg av mat på de lokale korps
-
Delta på misjonskalender
-
Lage lokale og nasjonale kiosker til intakt for prosjektet
-
Ha en årlig internasjonal misjonsprosjekt kikk og med utfordringer
-
Misjonsløp
​
​
Matretter fra Den Dominikanske Republikk
​
Empanadas
(12-15 stk.)
Deig:
6 dl mel
1.2 dl vann
0.5 ts salt
100 g smør, smeltet
-
Miks alle ingredienser sammen til du har en myk deig.
-
La deigen hvile 1 time i kjøleskapet.
-
Kjevle deigen til den er ca. 2 millimeter tykk. Et triks her kan være å «jukse» med en pasta rulle.
-
Deigen skjæres i runde former ca. 10-12 cm, bruk gjerne en bolle eller lignende som mal.
Fyll:
500g kjøttdeig
1/2ts salt
1/2ts oregano
2ts hvitløk, hakket
1 liten løk
1 liten paprika
2ts olje
2ss tomatpuré
-
Varm olje i en panne og stek kjøttdeigen, hakk den godt opp.
-
Krydre kjøttdeig med salt, oregano og hvitløk
-
Hakk løk og paprika i små biter.
-
Når kjøttdeigen er nesten ferdig stekt, tilsett løk, paprika og tomatpuréen. Ønsker du litt mer kick i smaken kan du legge til litt fersk chili eller jalapeño.
-
Rør til krydderet løses opp, løk og paprika er blitt myke og det dannes en saus.
-
Stek til sausen er tykk og reduserer med halvparten. Husk å røre.
Pakke Empanadas:
-
Ta en deig runding og legg på ca. 1 spiseskje fyll.
-
Brett kantene mot hverandre og press sammen med en gaffel.
Steking:
-
Empanadasene frityrstekes på 180 grader til de er gyllenbrune
Eller
-
Pensle med eggeplomme og stek i ovn på 220 grader i 10 minutter
​
Jalao – søte kokosnøtt baller med ingefær
Ingredienser
220 g brunt sukker
300 g fersk strimlet/revet kokosnøtt (se notatet)
1,5 ts fersk ingefær, revet
0,5 ts vanilje ekstrakt
En klype salt
Instruks
-
I en middels gryte, varme sukkeret over middels lav varme i 10 til 15 minutter, eller til sukkeret er helt smeltet og det ser ut som karamell, husk å røre sukkeret kontinuerlig for å unngå at det svir seg.
-
Tilsett kokos og ingefær, rør godt for å sikre at kokosnøtten er helt dekket med karamellen.
-
Rør inn vaniljeekstraktet og saltet og kok i 10 til 15 minutter, eller til kokosens juice har fordampet. Målet er å få en myk, klebrig konsistens.
-
Ta blandingen av varmen, hell kokosnøtt blandingen over i en bolle og la den avkjøles i 15 til 20 minutter.
-
Ta ca. 1 ss av kokosnøtt blandingen og legg den i muffinsformer
Eller:
Forme blandingen til små baller ved å rulle den med hendene. Dette er den tradisjonelle måten å gjøre det på.
-
Server ved romtemperatur.
Notat - Bruk helst fersk kokosnøtt til denne oppskriften. Ferdigpakket strimlet/revet kokosnøtt er ikke ideell å bruke, oppskriften blir bedre med fuktigheten i den friske kokosnøtten og dette gir en jevnere tekstur.